Nostalgidag i gamla hemstaden

I tisdags åkte jag, Emil och sonen till vår förra hemstad Norrköping för ett litet besök. Vi hade inte varit där sedan vi flyttade för en sisodär tre år sedan, så det var på tiden! Vi packade in oss i bilen (vi har ju en ny, ska visa vid tillfälle!) och begav oss dit. Det var en konstig känsla att komma dit, det kändes hemma men samtidigt inte. Vi svängde först förbi hyreshuset där vi bodde under åtta år. Det var både kul och lite tragiskt. Området hade blivit rätt så nergånget under sista tiden vi bodde där och nu fick vi se att det var ännu värre. När jag stod där och tittade på vår gamla port kom en tjej ut och såg ut som att hon skulle gå en långpromenad. Det där var ju precis så som jag levde just där för några år sedan! :)
Hur som helst. Vi var hungriga så vi körde vidare längre ner mot stan, parkerade och började traska in mot centrum. Det mesta var sig likt men några nya byggnader hade ploppat upp sedan vi var där sist. Vi slog oss ned på ett matställe, beställde varsin hamburgertallrik och sate oss på uteserveringen. Sååå mysigt! När vi fick maten blev vi inte besvikna, deras egengjorda lingon-BBQ-dipp... GUDOMLIG!
När vi var mätta i magarna slank vi förbi en av mina favoritbutiker där jag alltid shoppade mitt te (dom har nämligen mitt absoluta favoritté där). Jolla heter stället, förutom té har dom även bland annat massa mumsiga chokladdesserter och allt är gjort med kärlek. Hett tips om ni är i Norrköping och vill fika eller köpa goda presenter! Jag köpte med mig en stor påse med téet sedan gick vi vidare en stund på stan och kikade innan vi gick tillbaka till bilen och åkte vidare...
 
 
Till Söderköping! Där ville vi också kika (åkte rätt ofta dit när vi var norrköpingsbor) och fika. För i Söderköping finns ju Smultronstället! En tokmysig glassrestaurang som serverar glassar som får dig att tappa andan. Innan vi slog oss ned för ett glassopp gick vi och kikade på kanalen som går bredvid och flaggorna som stod där. Sonen var helt salig då han är förtjust i både vatten och flaggor. :)
Sedan blev vi sugna på glass och gick dit. Sonen, som vi inte vill ska äta allt för mycket sötsaker, fick smaka så mycket han ville av oss som undantag. Emils glass dissade han totalt, min gillade han men kände sig nöjd efter bara några skedar så så var det med det. :)
Efter en mysig och väääldigt god fika kände vi att det var läge för att gå en promenad innan vi satte oss i bilen igen för hemfärd. Och kvällssolen var så himla mysig så det var ju perfekt! Söderköping var lika fint och mysigt som alltid.
 
 
Sedan åkte vi hem till Enköping igen (mycket köping, haha...) men kom hem mycket senare än väntat pga av vägarbete. Segt. Men oj vilken härlig dag vi hade, jag och min fina lilla familj! ♥
 

OnePlus 3

 
Ta da! Jag har köpt mig en ny mobiltelefon vilket var väldans välbehövligt. Min andra har varit knepig och jag har varit rejält trött på den under en ganska så lång tid. Men när vi kom hem nu efter några veckor på bortaplan så beställde jag alltså en ny. :) Innan jag gjorde min beställning stod det att leveranstiden skulle vara cirka sju veckor (!), så jag tänkte att här är det bäst att beställa så man får mobilen innan årsskiftet. ;) Men när jag hade lagt beställningen så blev tiden betydligt kortare. Det tog inte mer än fyra arbetsdagar så hade jag mobilen i min hand! Glad överrasknig! :D Hittills trivs vi bra tillsammans, även om jag måste vänja mig vid att den är så stor. Det roligaste är att göra mobilen personlig, som tex att byta bakgrundsbild och ringsignal. Och så ska jag skaffa ett bra fodral till den, ni vet när jag får tid över... ;)

Blivande storebror

Hej på er alla!
Hoppas ni haft en bra sommar. Min har bland annat inneburit en allt mer växande mage. Den här julen kommer nämligen en till liten minimännsika att förgylla vår lilla familj. ♥
 

RSS 2.0