Årsesumé - 2014

Då är ännu ett år snart slut, 2014 kom och det gick med mycket blandade och starka känslor för min del. Det har i stort sett inte varit något mellanting utan antingen jättetungt eller jätteglatt. Här är några utvalda händelser från mitt år som varit.
 

Januari börjar året. Och som det började. Efter att jag inte mått helt prima i slutet av det förra året så hade jag bestämt mig för att ha inställningen om att det nya året skulle bli positivt och lyckligt. Dessvärre visade sig inledningen av 2014 bli det motsatta. En nära säktning blev mycket dålig och läget var osäkert. Jag försökte hålla hoppet uppe och var bland annat på besök hos min kompis Linda och hennes Dexter en dag. Vi hade en jättemysig stund med att bland annat premiärskjutsa runt Dexter i hans pulka. Jag roade mig bäst jag kunde hemma också med att måla en liten minibyrå till mitt kontor. Runa, min hamster, höll mig också lite gladare tills den där morgonen när hon hade somnat in och min värld blev därmed allt mörkare. Min lilla stöttepelare hade lämnat oss bara så där. Och kvar var jag, orolig över min sjuka släkting och med en stor saknad efter henne. Det var väldigt tungt. 
 
 
 
Februari kommer näst. De tunga känslorna fortsatte och blev ännu värre när min släkting även han somnade in. Han valde att lämna oss på alla hjärtans dag, det tycker jag är fint så här i efterhand. Varje kommande fjortonde februari, när det är hjärtan överallt, så kommer jag att tänka på och minnas honom. ♥ Jag försökte få vardagen att gå ändå. Emil och jag ägnade oss åt att pyssla fint till vår lägenhet. Vi fick bland annat upp en karta på vår sovrumsvägg som passade in perfekt. Dessutom fick vi ett ryck och gjorde en luftballong, en grej vi också blev nöjda med. :)
 
 
 
Mars. Emil och jag firade elvaårig årsdag med att gå ut och äta middag på en restaurang i Västerås. Jag fyllde år några dagar senare, och på min födelsedag kom kompisen Linda och Dexter på besök. Solen sken och våren var i luften den dagen minns jag. Min svärmor fyllde 60 år också så en helg var vi på födelsedagsfirande. Av oss fick hon en utlandsresa som vi skulle göra senare på året. En helg under mars var jag och Emil även på besök hos mina föräldrar i Hudik.
 
 
 
April och våren kom allt mer. Vi hade kompisen David på besök en helg och vi gjorde bland annat en utflykt med bilen. Jag var gräsänka över en helg och fick försöka roa mig själv. Jag läste en hel del bland annat. Under april hann jag även åka på en förkylning. Eftersom våren kom började jag och Emil att fixa på våran balkong också, vi köpte och lade ut trall på betongolvet. Det blev tokbra! Jag sådde lite frön som skulle bli kryddor och ställde ut på balkongen. En dag åkte jag till Gävle och gratulerade min yngsta systerson på tvåårsdagen också. I slutet av april fick jag ett extrajobb som jag är mycket tacksam för.
 
 
 
I maj fortsatte vi med balkongfixet i form av att måla vår f.d lilla vardagsrumssoffa vit och ställde ut på balkongen. Jag köpte mig ett par nya skor och vi åkte på lite loppisar och småfyndade. Andra händelser under maj var att mina systerdöttrar och mor fyllde år, jag beställde en ny mobiltelefon och var uppe i Hudik och fotade äldsta syrrans hundvalp Nisse i samband med firandet av fylleristerna. Sista helgen i maj lyxade jag och Emil till det och levde herrågrdsliv på Gimo Herrgård med god mat och spabad. Det var välbehövligt för själen som ännu inte riktigt var läkt efter årets jobbiga inledning.
 
 
 
Men det skulle bli allt bättre. Vad är det bästa som kan väga upp jobbiga bortgångar? Jo, nya liv! I mitten av juni fick jag och Emil veta att vi hade fått ett litet fnös som flyttat in i min mage. ♥ Med detta kom så klart många tankar och känslor, och framför allt hopp om livet. Jag tror inte att det här beskedet skulle kunna kommit mer lägligt när jag tyckte att jag bara var omringad av döden. Nu skulle ett nytt liv börja, Emils och mitt alldeles egna lilla liv. Midsommar firades med varma jackor uppe i Hudik, vi hälsade på svärföräldrarna en helg och vårtvättade bilen bland annat. En solig och varm dag åkte Emil och jag till Gamla Uppsala och myste.
 
 
 
Juli blev ingen bra bloggmånad, anledningarna var semestertider och att jag var gravidtrött. Efter att ha fotograferat ett cirkuskalas och ett bröllop så spenderade jag min ledighet med att främst vara uppe i Hudiksvall. En dag åkte jag med päronen upp till Emils familjs sjöbod där jag och Emil berättade att vi ska få barn nästa år. För övrigt gjorde vi några loppistrippar och så var jag på hästutställning och visade upp en av mammas shetlandsponnyer.
 
 
 
I början av augusti var det snart dags för att åka hem till vardagen igen. Jag spenderade de sista semesterdagarna i sjöboden och hade till sist lite kräftkalas tillsammans med familjen innan vi åkte hem igen. Kort därefter var det dags för möhippa för kompisen Linda i Stockholm! Vi var några tjejer som hade planerat dagen under sommaren genom Facebook och jag tycker att vi lyckades riktigt bra med tanke på förutsättningarna. Och det viktigaste av allt, huvudpersonen verkade nöjd med sin överraskningsdag. :) Bara ett par helger senare i augusti var vi bröllopsgäster på hennes bröllop i Katrineholm. Det var kul och bra att ha massa kärlek i luften runtomkring sig, och min mage växte. ♥ I slutet av månaden var jag på sexårskalas för min andra systerson.
 
 
 
September och hösten kom allt mer. Jag och Emil fiade två år som gifta och vardagen lunkade på. Jag var i vanlig ordning trött, som jag varit sedan jag blev gravid, men mådde för övrigt ganska så bra. Hösten bjöd på fint väder och vackra naturfärger att vilja ta promenader i. Vårt bostadsområde började bli helt klart och vi plockade lite äpplen från äppelträdet som står på gården utanför vårt hus som vi gjorde paj på. För övrigt laddade jag inför utlandsresan som snart skulle bära av.
 
 
  
Så kom oktober och vi for iväg till Samos i en vecka. När vi kom hem igen var vi på vårt rutinultraljud och fick se vår lilla bebis i magen! Det var riktigt häftigt och jag gick runt och bara log hela den dagen, så himla tacksam att vi fick se en välmående liten krumelur. Några dagar efter ultraljudet så berättade vi för alla som inte redan visste om det lilla fnöset. Det var roligt! Allt som har rört bebisen har känts så himla overkligt bara. Är det vårt gravidtetstest som visar texten "Gravid"? Är det vår bebis vi ser på skärmen? Är det min mage som växer? Är det vi som berättar för nära och kära att vi ska få en bebis? Konstigt var ordet! :) Den sista helgen i oktober, allahelgonahelgen, blev det väldigt jobbigt igen. Jag var tvungen att ta farväl av en till kär vän...
 
 
I och med det blev november i stort sett bara grå och tung. Soltimmarna var få ute och jag var bara ledsen mest hela tiden. Buffarna i magen hjälpte mig väääldigt mycket att överhuvudtaget känna lusten med att ta mig upp ur sängen. Det hände inte så mycket i november mer än att vi en dag köpte lite nytt och fint till lägenheten. Bland annat ett lövbord.
 
 
 
December dröjde med att bli vintrigt. Julpyntet åkte upp i lägenheten men någon snö fick vi inte se förän i slutet av månaden. Jag och Emil bakade hemma i köket, hade julstämning i lägenheten, och åkte på julmarknad en dag i Gamla Stan. Jag hade en hel del kompisfika och jobbade ganska så mycket trots lite små gravidkrämpor. Julen firades hos svärföräldrarna och nyåret firas hos mina föräldrar. Förkyld och eländig, men det bllir ett nytt år ändå. :)
 
 
Jaa, året 2014 kan jag sammanfatta som ett väldigt känslosamt år. Jag har behövt tackla den mest tunga sorgen som finns och samtidigt fått uppleva det ultimata lyckoruset. Nu vill jag bara blicka framåt och se fram emot det nya. År 2015, då jag kommer bli mamma! Jag kommer få träffa mitt eget kött och blod och jag längtar som bara den! :) Så det nya årets mål för min del blir nog mest att föda och sen göda en liten mini-människa, hihi.
 
Hoppas ni är nöjda med det gångna året och att ni får en toppen fortsättning.
Gott Nytt År!

En snöboll

 
Ville bara kika in för att önska er bloggläsare en riktigt god jul och en mysig julhelg! Så här ser jag ut nu för tiden - korthårig och lite tjockare för varje dag som går. :)
 
Julkram till er alla! ♥

Uppdatering och påminnelse

Hejsan hopp! Nej, jag har inte försvunnit spårlöst som man kanske kan tro. Jag har bara överfallits av massa jobb och sådant jag vill hinna med att göra innan jag tar jul -och nyårsledigt. Till exempel har jag ägnat mig åt besök hos barnmorskan, pappersarbete, möte, kompisfika och julklappsfix. På mitt extrajobb är det extra tryck nu och det har märkts, jag har fått jobba rätt mycket under den här veckan som varit. Imorgon ska jag jobba ett monsterpass, men det blir det sista för i år. :)
 
Nu ikväll har jag börjat förbereda den årliga årsresumén till bloggen. Jag brukar ju sammanfatta det gångna året i ett inlägg, och så även i år. Det inlägget dyker upp närmare nyårsafton skulle jag tro. En liten julhälsning ska nog kunna dyka upp här innan dess också. Oj oj, snart är det ju julafton!
 
Och appropå jul så måste jag påminna er om att jag har ju under december haft en liten julkalender på min företagsblogg och instagram. Har ni inte följt den så finns den att se där. :)
 
Nu ska jag och min buffande mage krypa ner i sängen och sova. ♥ :) Vi hörs hörrni!
 

Äntligen snö!

 
Idag snöar det här minsann! Genast kom vinterstämningen och det blev ljusare, härligt! Jag tycker faktiskt det trots att jag fick cykla hem i kräksnö från stan nu på förmiddagen. :) Nu hoppas jag att det inte ska bli snökaos så det blir osäkert att ge sig ut på vägarna. Aldrig ska man vara nöjd, lagom är bäst. ;)
 
Vad gjorde jag nere på stan idag då? Jo, jag var hos frisören och klippte mig! Jag gick in dit som långhårig och gick ut som korthårig. Känner mig nöjd med min nya frisyr. Vet egentligen inte om jag passar i den, men det är sååå skönt att inte ha så långt hår! Det väger faktiskt över nu.

Hudikvisit och kalas

Hej på er mitt i december! Imorgon är det en vecka kvar till julafton och två ynka veckor kvar på det här året. Tiden går fort!
Jag är hemma igen efter en mycket bra visit uppe hos föräldrarna. Jag har minst sagt blivit bortskämd med bland annat god mat, oljebad varje kväll och fått med mig fina saker hem till Fnöset från mina systrar. ♥
 
I söndags hade min äldsta syster och hennes man lite födelsedagsfirande hemma hos sig. De bjöds på gott fika och i present av mig och Emil fick de ett fotoalbum med bilder på deras hund Nisse som jag knåpat ihop. Tycker det blev rätt så fint. :) Kul att ge bort något man gjort själv och är nöjd med!
 
 
Nu ska jag bege mig ut på lite ärendet på stan. Ska bland annat försöka få en klipptid. Solen skiner men ingen snö i sikte, hoppas på att det kommer ett fint vitt tunt täcke till julhelgen i alla fall.

Dagen i kvadrater

 
Hejsan hopp!
Ja, här ser ni glimtar ur min onsdag. Morgonen började med att skjutsa ner Emil till tåget så han slapp cykla omkull i den hårda blåsten. Sen hem igen för att göra mig klar för barnmorskebesök. Besöket där gick väldans bra. Alla värden, mått och ljud såg tipp topp ut, hurra! :) Hem igen sen för att jobba lite, och senare på eftermiddagen mötte jag upp min kompis Emma på ett mysigt fik nere på stan. Hem sen igen för att jobba lite till innan det var dags för middag och hämta Emil.

Nu ska jag krypa ner i sängen och sova. Imorgon kör jag upp till familjen i Hudik där jag ska spendera helgen. Så med andra ord kommer nog bloggen få vila i några dagar nu. Men nästa vecka blir det till att blogga lite igen. :)

Den roligaste (och svåraste) inredningen

Nu när det snart kommer flytta in en liten bebis hos oss så har jag börjat spånat allt mer på hur barnrummet ska inredas. Eller ja, lilla Fnöset kommer få en hörna och inget helt rum men tror det kommer bli bra ändå.
 
Eftersom jag gör illustrationer som passar till just barnrum och att jag gillar den stilen, så har jag ju tooooklängtat efter att få inreda ett eget barnrum! Men vad händer nu när det väl är dags? Jo, jag vet inte vart jag ska börja och inte heller riktigt vet vilken stil det ska vara. Vi har det lyxiga problemet att få välja mellan två spjälsängar i olika stil - en vanlig vit och en mer smidad brun. Jag tror att när vi väl bestämt oss för säng så kommer nog det andra också att falla på plats. Men hur bestämmer vi vilken säng vi vill ha? I-landsproblem deluxe... :P
 
Mina visioner om hur jag vill att barnhörnan ska se ut varierar från dag till dag. Men för tillfället så gillar jag grafiska mönster i svart/vitt kombinerat med härliga glada färger. Märken som Littlephant och Silly U är ganska bra exempel på den stilen.
 
 
Annars är vi inne på mer åt naturhållet, mycket trä och sånt. Svårt. Men det löser sig. Det är som min syster sa till mig: "Det viktigaste är inte vilken säng man har, utan det är den som ska ligga i den". Så sant så. :) Hursomhelst så längtar jag tills att få sätta igång med inredningen på riktigt, att kunna illustrera special edition-grejer till min lilla skrutt, att få bädda i ordning sängen och ha en hörna som står redo och väntar på att få bli använd. ♥
 
Något som jag även längtar till är mellandagsrean efter julen. Har storslagna planer på att kunna fynda massa till Fnöset då! Kläder, inredning och kanske även en hel del praktiska saker som vi vill ha. Som exempelvis en bärsjal, bärsele och skötväska.

En mysig torsdag

Hejsan hopp!
I går kom kompisen Linda till mig för att ha lite kompistid. Det var som på den gamla goda tiden när vi bodde i Norrköping, bara hon och jag som bara kunde vara liksom och prata om allt. Barn och pojkvänner i all ära, men ibland vill man ha den där kompisensamtiden. :)
Vi fick i vanlig ordning dagen att gå ganska så snabbt, bland annat så var vi inne i stan och fikade på ett av Enköpings mysiga caféer. Det var både himlans gott och himlans mysigt! Jag tog bland annat en chai latte, minns inte sist jag drack det. Gott var det!
 
Här är ett par bilder, tagna med mobilen i ett mörkt rum. Därav toppkvalitén... ;)
 
 
Nu ska jag ta helg efter att ha suttit vid datorn i stort sätt hela dagen. Vi hörs nästa vecka hörrni, kanske blir lite mer action här på bloggen då. Jag har mycket att skriva om och visa för er, men det är det där med tiden och orken.

Pepparkaksbakning

 
I går kväll bakade jag och Emil ut pepparkaksdegen, som jag hade förberett i söndags, till skogens djur och en och annan dinosaurie. Självklart provsmakade vi dom senare och dom blev riktigt smarriga, knapriga och med mycket smak! :)
 
Nu ska jag mumsa i mig lite lunch, sen cykla ner på stan och spana efter lite klappar. Bäst att passa på när det troligtvis inte är så många andra som gör detsamma just nu. Är ni klara med julklapparna? Jag är halvklar.

En smådum första advent

December och juletiderna är äntligen här! Fast första advent gick inte så fridfullt och glatt till så som jag hade hoppats... Det var allt möjligt som gick emot oss. Vi höll till exempel på i en evighet med att försöka byta en lampa i bilen utan att lyckas. När vi åkte och handlade så passade vi på att panta, då slutar automaten att fungera. Julpyntningen gick inte heller så bra. Jag kämpade ute på balkongen i kylan med att få upp ljusslingan, och när jag väl får den på plats fungerar inte alla lamporna. Och pappersstjärnan som vi köpte ny förra året hade limmet torkat loss på, så vi var tvugna att fixa med det innan den till slut kom upp. Ja, det har varit massa strul, igår var det verkligen inte Emils och min bästa dag. Det kändes som om det mesta gick emot oss. Men vi avslutade dagen med en adventsfika i form av nygräddade lussebullar som blev mycket lyckade i alla fall.
 
Trots massa strul så har vi nu på något sett ändå fått till gott julfikabröd, en gran med kulor i, stjärnor och ljus lite här och var som pryder lägenheten. Phju! Vad kul det är med jul... ;)
 
Jag ser väldigt glad ut när jag bakar... Men det beror nog mest på att jag var så himla trött vid den tidpunkten och fotografen (Emil) stod bakom kameran och flummade. Fast det är väl så man ska göra när allt blir fel, bara skratta åt eländet. :)
 

RSS 2.0