Den glada snögubben

Minnen. Så många minnen man hunnit samlat på sig genom sitt trettioåriga liv. Både fina och mindre fina såklart, som för alla. Och fler kommer det bli. 
Ett väldigt mysigt och fint minne som jag har är när jag sov över hos min mormor och morfar. Mormor läste pixiböcker för mig, och jag ville ALLTID höra "Den glada snögubben". Det var min absoluta favorit! Nu i vuxen ålder har jag letat efter just den pixiboken men inte hittat den. Så träffade jag mormor för ett tag sedan och vi kom att prata om just när jag sov över hos dem och deras pixiböcker. Mamma träffade mormor efter det och nästa gång jag träffade mamma hade hon med sig en present till mig från mormor. I ett brunt kuvert låg den här. 
 
 
Gissa om jag blev glad?! Som ni ser så är den ganska välbläddrad, så jag kommer vara mycket mycket rädd om den. <3

Glad Påsk!

 
 
I väntan på att gräset som vi sådde till de små kycklingarna ska växa upp (som med all säkerhet kommer ske när påsken är över...) så har vi nu placerat ut de små söta kycklingarna lite varstans i lägenheten. Kul det med! :)
 
Glad påsk!

Så för påskkycklingar

Nu är det påsktider och jag kan lugnt säga att mina barndomsminnen från jultradtionerna i min familj är betydligt fler än påsktraditionerna. Vi har inte firat påsken nämnvärt faktiskt. Lite tulpaner på köksbordet, en längre helg, ätit god mat och så fick jag godis i ett påskägg. Mycket mer än så har det inte varit och jag tror de flesta likt som jag anser att julen är en "större" högtid än påsken.
Men. En sak som jag minns som min mamma gjorde vid påsk var att så dekorationsgräs, och när det växt upp satte hon små söta porslinskycklingar i den lilla grönskan. Det blev både en rolig grej att följa och fin att tittta på sedan. :) Just den grejen vill jag plocka med mig och göra till ett påskminne som mina barn kan ha med sig. Sen om dom kommer tycka det är en lika rolig grej som jag tyckte återstår att se. :P Jag köpte frön och kycklingar (inte lika söta som de mamma hade men det är kycklingar i alla fall). Sonen och jag har nu sått några frön, så får vi se om det kommer upp något gräs till våra små påskkycklingar. :)
 

RSS 2.0