Midsommaren

Hej hopp i galopp!
Hoppas mina fina (och extremt trogna!) bloggläsare har en fin sommar hittills och att ni njutit av juni (imorgon är det juli, hej vad det går!). Tänkte visa och berätta lite kort om hur min midsommar var.
 
I år bestämde jag och Emil oss för att vara på hemmaplan. Vi kände faktiskt sådan olust på att flänga runt i en bil och vara gäster hos någon. Nej, vi ville "bara vara" som det så fint kallas och ha familjemys. Men vi ville ju fortfarande uppmärksamma midsommaren, och det gjorde vi i form av både en snabbvisit till Anundshög där vi kikade på lite midsommarfirande (det var mycket för den dans -och musikglade sonens skull men han sov sig igenom hela kalaset, hihi), och sedan lagade vi en god plockmatsmiddag. Och ja, maten blev så god att vi båda blev lite förvånade att VI hade lyckats göra den. :P Mycket fisk blev det (mums filibabs!). Bland annat tillagade vi makrillfiléerna som vi fiskade upp förra sommaren som jag berättade om i det här inlägget. Till den gjorde vi en dijonsenapssås och kokpärer (kokt potatis för er som inte förstod). Så himlans gott! På menyn fanns även ägghalvor, sill med tillhörande gräslöksröra, och korv och köttbullar som sonen gnagde i sig då den först serverade fisktallriken inte föll honom i smaken. :) Till efterrätt blev det smarrig citronkaka med vispgrädde och svenska jordgubbar. Yummy!På kvällen, när den yngsta familjemedlemmen somnat, satte jag och Emil oss ute på vår härliga balkong, tände ljuslyktorna, myste och pratade, och snacksade vindruvor innan vi lade oss också. Appropå balkongen, under midsommardagen städade och möblerade jag om på den. Kan kanske få till ett eget blogginlägg om det, får se.
 
 
Det var vår midsommar det. Precis så som jag ville ha den i år. Lugn. Inga krav. Och kvalitetstid med de allra bästa. ♥♥

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0