Årsesumé - 2014

Då är ännu ett år snart slut, 2014 kom och det gick med mycket blandade och starka känslor för min del. Det har i stort sett inte varit något mellanting utan antingen jättetungt eller jätteglatt. Här är några utvalda händelser från mitt år som varit.
 

Januari börjar året. Och som det började. Efter att jag inte mått helt prima i slutet av det förra året så hade jag bestämt mig för att ha inställningen om att det nya året skulle bli positivt och lyckligt. Dessvärre visade sig inledningen av 2014 bli det motsatta. En nära säktning blev mycket dålig och läget var osäkert. Jag försökte hålla hoppet uppe och var bland annat på besök hos min kompis Linda och hennes Dexter en dag. Vi hade en jättemysig stund med att bland annat premiärskjutsa runt Dexter i hans pulka. Jag roade mig bäst jag kunde hemma också med att måla en liten minibyrå till mitt kontor. Runa, min hamster, höll mig också lite gladare tills den där morgonen när hon hade somnat in och min värld blev därmed allt mörkare. Min lilla stöttepelare hade lämnat oss bara så där. Och kvar var jag, orolig över min sjuka släkting och med en stor saknad efter henne. Det var väldigt tungt. 
 
 
 
Februari kommer näst. De tunga känslorna fortsatte och blev ännu värre när min släkting även han somnade in. Han valde att lämna oss på alla hjärtans dag, det tycker jag är fint så här i efterhand. Varje kommande fjortonde februari, när det är hjärtan överallt, så kommer jag att tänka på och minnas honom. ♥ Jag försökte få vardagen att gå ändå. Emil och jag ägnade oss åt att pyssla fint till vår lägenhet. Vi fick bland annat upp en karta på vår sovrumsvägg som passade in perfekt. Dessutom fick vi ett ryck och gjorde en luftballong, en grej vi också blev nöjda med. :)
 
 
 
Mars. Emil och jag firade elvaårig årsdag med att gå ut och äta middag på en restaurang i Västerås. Jag fyllde år några dagar senare, och på min födelsedag kom kompisen Linda och Dexter på besök. Solen sken och våren var i luften den dagen minns jag. Min svärmor fyllde 60 år också så en helg var vi på födelsedagsfirande. Av oss fick hon en utlandsresa som vi skulle göra senare på året. En helg under mars var jag och Emil även på besök hos mina föräldrar i Hudik.
 
 
 
April och våren kom allt mer. Vi hade kompisen David på besök en helg och vi gjorde bland annat en utflykt med bilen. Jag var gräsänka över en helg och fick försöka roa mig själv. Jag läste en hel del bland annat. Under april hann jag även åka på en förkylning. Eftersom våren kom började jag och Emil att fixa på våran balkong också, vi köpte och lade ut trall på betongolvet. Det blev tokbra! Jag sådde lite frön som skulle bli kryddor och ställde ut på balkongen. En dag åkte jag till Gävle och gratulerade min yngsta systerson på tvåårsdagen också. I slutet av april fick jag ett extrajobb som jag är mycket tacksam för.
 
 
 
I maj fortsatte vi med balkongfixet i form av att måla vår f.d lilla vardagsrumssoffa vit och ställde ut på balkongen. Jag köpte mig ett par nya skor och vi åkte på lite loppisar och småfyndade. Andra händelser under maj var att mina systerdöttrar och mor fyllde år, jag beställde en ny mobiltelefon och var uppe i Hudik och fotade äldsta syrrans hundvalp Nisse i samband med firandet av fylleristerna. Sista helgen i maj lyxade jag och Emil till det och levde herrågrdsliv på Gimo Herrgård med god mat och spabad. Det var välbehövligt för själen som ännu inte riktigt var läkt efter årets jobbiga inledning.
 
 
 
Men det skulle bli allt bättre. Vad är det bästa som kan väga upp jobbiga bortgångar? Jo, nya liv! I mitten av juni fick jag och Emil veta att vi hade fått ett litet fnös som flyttat in i min mage. ♥ Med detta kom så klart många tankar och känslor, och framför allt hopp om livet. Jag tror inte att det här beskedet skulle kunna kommit mer lägligt när jag tyckte att jag bara var omringad av döden. Nu skulle ett nytt liv börja, Emils och mitt alldeles egna lilla liv. Midsommar firades med varma jackor uppe i Hudik, vi hälsade på svärföräldrarna en helg och vårtvättade bilen bland annat. En solig och varm dag åkte Emil och jag till Gamla Uppsala och myste.
 
 
 
Juli blev ingen bra bloggmånad, anledningarna var semestertider och att jag var gravidtrött. Efter att ha fotograferat ett cirkuskalas och ett bröllop så spenderade jag min ledighet med att främst vara uppe i Hudiksvall. En dag åkte jag med päronen upp till Emils familjs sjöbod där jag och Emil berättade att vi ska få barn nästa år. För övrigt gjorde vi några loppistrippar och så var jag på hästutställning och visade upp en av mammas shetlandsponnyer.
 
 
 
I början av augusti var det snart dags för att åka hem till vardagen igen. Jag spenderade de sista semesterdagarna i sjöboden och hade till sist lite kräftkalas tillsammans med familjen innan vi åkte hem igen. Kort därefter var det dags för möhippa för kompisen Linda i Stockholm! Vi var några tjejer som hade planerat dagen under sommaren genom Facebook och jag tycker att vi lyckades riktigt bra med tanke på förutsättningarna. Och det viktigaste av allt, huvudpersonen verkade nöjd med sin överraskningsdag. :) Bara ett par helger senare i augusti var vi bröllopsgäster på hennes bröllop i Katrineholm. Det var kul och bra att ha massa kärlek i luften runtomkring sig, och min mage växte. ♥ I slutet av månaden var jag på sexårskalas för min andra systerson.
 
 
 
September och hösten kom allt mer. Jag och Emil fiade två år som gifta och vardagen lunkade på. Jag var i vanlig ordning trött, som jag varit sedan jag blev gravid, men mådde för övrigt ganska så bra. Hösten bjöd på fint väder och vackra naturfärger att vilja ta promenader i. Vårt bostadsområde började bli helt klart och vi plockade lite äpplen från äppelträdet som står på gården utanför vårt hus som vi gjorde paj på. För övrigt laddade jag inför utlandsresan som snart skulle bära av.
 
 
  
Så kom oktober och vi for iväg till Samos i en vecka. När vi kom hem igen var vi på vårt rutinultraljud och fick se vår lilla bebis i magen! Det var riktigt häftigt och jag gick runt och bara log hela den dagen, så himla tacksam att vi fick se en välmående liten krumelur. Några dagar efter ultraljudet så berättade vi för alla som inte redan visste om det lilla fnöset. Det var roligt! Allt som har rört bebisen har känts så himla overkligt bara. Är det vårt gravidtetstest som visar texten "Gravid"? Är det vår bebis vi ser på skärmen? Är det min mage som växer? Är det vi som berättar för nära och kära att vi ska få en bebis? Konstigt var ordet! :) Den sista helgen i oktober, allahelgonahelgen, blev det väldigt jobbigt igen. Jag var tvungen att ta farväl av en till kär vän...
 
 
I och med det blev november i stort sett bara grå och tung. Soltimmarna var få ute och jag var bara ledsen mest hela tiden. Buffarna i magen hjälpte mig väääldigt mycket att överhuvudtaget känna lusten med att ta mig upp ur sängen. Det hände inte så mycket i november mer än att vi en dag köpte lite nytt och fint till lägenheten. Bland annat ett lövbord.
 
 
 
December dröjde med att bli vintrigt. Julpyntet åkte upp i lägenheten men någon snö fick vi inte se förän i slutet av månaden. Jag och Emil bakade hemma i köket, hade julstämning i lägenheten, och åkte på julmarknad en dag i Gamla Stan. Jag hade en hel del kompisfika och jobbade ganska så mycket trots lite små gravidkrämpor. Julen firades hos svärföräldrarna och nyåret firas hos mina föräldrar. Förkyld och eländig, men det bllir ett nytt år ändå. :)
 
 
Jaa, året 2014 kan jag sammanfatta som ett väldigt känslosamt år. Jag har behövt tackla den mest tunga sorgen som finns och samtidigt fått uppleva det ultimata lyckoruset. Nu vill jag bara blicka framåt och se fram emot det nya. År 2015, då jag kommer bli mamma! Jag kommer få träffa mitt eget kött och blod och jag längtar som bara den! :) Så det nya årets mål för min del blir nog mest att föda och sen göda en liten mini-människa, hihi.
 
Hoppas ni är nöjda med det gångna året och att ni får en toppen fortsättning.
Gott Nytt År!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0