Gott Nytt År!

Så är det inte många timmar kvar på år 2011, hoppas året har varit en tid för er att se tillbaka på med glädje! Nu vill jag önska er ett underbart 2012 med min söta jul-vovve Wilma på bild. :)

Mitt 2011

Hejsan alla!
Idag är det nyårsafton och imorgon är det ett nytt år. Jag har gjort en liten (?) sammanfattning om hur just jag har haft det och vad jag pysslat med under det senaste året. Jag har så klart inte tagit med exakt ALLT som hänt, men hoppas jag tagit med de mest väsentliga delarna alla fall, hihi. Så här kommer det, mitt 2011. :)Det nya året firades uppe hos mina föräldrar i Hudik och någon dag senare åkte vi hela gänget upp till Himlabadet i Sundsvall och lattjade loss och i rutschar och pooler, hihi. Jag fotograferade även min underbara vän Anna och hennes fina katt Casper i deras lilla boning. :) Hemma i Norrköping igen beställde och fick jag hem min smartphone HTC Desire, sydde min första gardinkappa och bokade utlandsresa. En kväll bowlade jag även med Emil, Linda och Teo, och en annan kväll spelade vi sällskapsspel. :) Mitt företag Kirimoja fick en Facebook-sida och universitetstudierna bestod av massa läsning av böcker och redovisning av en musiksaga.
I februari fyllde min pojkvän Emil år och det firade vi med ballonger i lägeneten, paket och lyxig middag. :) Jag shoppade en söt kakburk och fikade en hel del med kompisen Linda. Jag fortsatte att läsa, skriva och analysera i studierna och en dag fick jag ett fint brev med Posten som innehöll fina teckningar som favorittjejerna hade ritat till oss. ♥ I februari åkte även  jag och Emil till Lindesberg där vi bland annat tvättade bilen, och hemma i lägenheten ville jag jag undvika att titta ut genom fönstrerna med risk för att få se nakna grannar.. :P En och annan lägenhetsvisning var vi även på och en helg var jag gräsänka och spurtade klart med min andra hemtenta. Alla ♥-dag firades med att beställa något speciellt...
... nämligen förlovningsringar! För på Emils och min årsdag (5/3) förlovade vi oss! :) Jag kommer minnas den dagen med att Emil var sjuk, vi åkte på utflykt till ett väldigt blåsigt Västervik, fikade semlor i lägenheten, åt middag på en mysig grekisk restaurang och avslutade kvällen med att se på Tangled (Trassel). Med andra ord en inte allt för märkvärdig dag men som blev väldigt betydelsefull ändå! :) I mars gick jag även till frisören och fick en fin frisyr, gjorde en illustration i form av en chaufför-loppa till syrran, och så fyllde jag 25 år. Emil och jag åkte upp till Hudik där jag blev firad av familjen och lekte i snön med Wilma. :) Vännerna David och Frida kom på besök nere i Norrköping en helg som vi senare även bokade en Tallinn-resa med. En dag var jag och Emil på badhuset och en annan dag tog vi en utflykt med bilen och fick se vildsvin.
I april månad tog jag och Emil med oss studioblixtar och kamera till universitetet, där vi hittade ett rum att fota i. Huvudsyftet var att testa blixtarna och det resulterade i lite fina bilder på oss. :) Den här månaden fick jag även veta att jag blivit godkänd på hemtentan (yey!), firade påsken i Lindesberg och Kirimojas kortverkstad hade fina påskkort. :) Datorn blev vårstädad också med Windows 7 och så hade vi ett litet Internet-trassel. Syrran fyllde år, Emil och jag var iväg på spa-kryssning till Tallinn tillsammans med David och Frida, och Valborg firades med Linda och Teo i Folkparken. I april fotade jag även årets första brudpar, härliga Ilse och Robert. :)
I Maj åkte vi upp till Hudik över en helg för att gratulera syrran, mamma, hunden och systerdottern Linnéa på födelsedagar som antingen precis hade varit eller som snart skulle komma. Passade även på att dekorera min resväska som jag fått i 25-årspresent tillsammans med pappa. Jag tokpluggade med en skrivuppgift och jag blev diskfri tack vare en vunnen vadslagning. ;) En dag fick jag fina rosa blommor av Emil och Kirimojas hemsida fick en helt ny design som jag fortfarade är mycket nöjd med! Gratulerade mamma på Mors dag och jag hade en hel del företagsjobb. Den här månaden var även kämpig för mig rent psyksikt, anledningen var den att min fina vän Linda flyttade från Norrköping till Stockholm. Från att ha en person näst intill granne med en som fanns där för att att prata med, lyssna på, fika, promenera och ha kul med som bara hips vips flyttade var tufft att hantera. Men det gick och idag håller vi kontakten så gott vi kan med mil mellan oss och jobb/plugg i vardagen. :)
Juni månad och sommaren kom! Jag och Emil flög iväg till Rhodos där vi spenderade vår tid i hela två välbehövliga veckor! Vi åt gott, snorklade massor och fick se allt möjligt! Hemma i Sverige (och verkligheten) igen packade jag i stort sätt bara om resväskan för att bege mig upp till Hudik. Där firades midsommar med en fin fest, solen sken, blommorna blommade och vi dansade runt midsommarstången. :) Efter festligheterna var det dags för det årliga sommarjobbet, vara "The postmaster" på ett företag beläget i Hudik. Det kändes helt okej, vädret var inte fint många dagar så då kunde man ju lika gärna sitta inne och sortera brev. ;)
Jag sommarjobbade för fullt och emellanåt badades det med systerbarnen, åktes på loppis med mamma och tittades på söta fågelungar. :) En helgdag var jag på Järvzoo tillsammans med syster, systerdöttrar och deras vänner. Jag gick även på bio med pappa en kväll och såg sista Harry Potter-filmen, och en helg var jag uppe i sjöboden hos Emils familj och hade det bra. Mamma köpte även två små ponnyer, Trixie och Tova, som fick ett varmt välkomnande både av hästar och männsikor, hihi. I juli käpte jag även en laptop och sista helgen den här månaden åkte jag hem till Norrköping fram och tillbaka och fotade Elisabeth och Robert. :)
I Augusti fyllde pappa år och jag slutade sommarjobba. Jaa hade lunchdejter på stan med både mamma och Anna, och en dag åkte jag till Söderhamn där jag tillbringade en solig dag tillsammans med kompisen Sandra. :) Innan jag åkte hem till Norrköping igen för hösten så jagade jag blåbär i skogen som jag gjorde paj på, plockade kantareller, red och gick i trollskogen med mamma och Linnéa. Den dagen kommer jag att minnas länge just för att den var så mysig! :) Hemma i Norrköing var det Augustifest som vi firade med besök både av Emils föräldrar och David. Jag handlade goda tesorter och såg fina fyrverkerier på kvällarna. Jag åkte sen upp till Hudik igen över helg och förevigade Linda och Mickes bröllopsdag. :) Gratulerade även sysersonen Rasmus på födelsedagen innan jag åter igen åkte hem igen. Hösten kom och jag företagsjobbade mycket och studierna drog igång igen.
Den här månaden var fylld av härliga höstfärger, vi gjorde en bilutflykt och fotade kossor. :) Jag reade även en jacka som jag älskar! I lägenheten höstmystes det med tedrickande och levande ljus, och Emils och min underbara sprillans nya säng kom! Åh, vad det var ett bra köp, jag sover så gott, hihi! Vi köpte fina lakan till den och trivdes bra. I september fick jag även äran att fota brudparet Sandra och Patrik. :) Studierna bestod av att skriva projektansökan och fundera ut vad jag ville få ut av mitt sista kandidatår på universitetet.
I oktober hade vi kräftfest i Lindesberg och hemma fotade jag hösten och gick massa promenader. Jag företagsjobbade massa och pluggade med C-uppsats. En dag fick jag brev från Iggesund med nytagna foton på systerdöttrarna, det var välkommet. :) Jag och Emil åkte till Tallinn igen, den här gången med våra föräldrar och det var skoj! Jag tog även steget att skaffa mig en Facebook-sida. :)
Valborgshelgen spenderades i Lindesberg med kyrkogårdsbesök och bilen fick vinterdäck. En helg åkte vi till huvudstaden och hälsade på både David, Linda och Teo. Det var kul att träffa sina vänner. :) Hemma i Norrköping gick jag till tandläkaren (inga hål, jippi!) och uppsatsskrivandet tillsammans med Jeanette rullade på. I slutet av månaden handlade även jag oh Emil på IKEA och julpyntade lägenheten fin. :)
December månad och bloggens julkalender ploppade upp, en här gången bestående av massa knäck. :) Jag shoppade julklappar och en helg åkte Emil och jag upp till Gävle, till syrran, där det julbakades med systerbarnen och så gick vi på Jul i Furuvik där vi bland annat åkte karuseller och hälsade på Tomten. :) Lägenheten var väldigt julmysig och det adventsfikades och mystes där. C-uppsatsen gick upp på opponering och det konstaterades att den i stort sätt var helt färdig vilket var skönt att kunna konstatera. Jag fick även praktikplats på stadsmuseet i Norrköping där jag ska vara i vår. Innan jag åkte på julledighet i Hudik så slingade Emil mitt hår som resulterade i en katastrofal frissa, så det var bara att masa sig iväg till frisören för att få önskat resultat, hihi. :) Tog sedan tåget upp till Hudik där jag gratulerade syrran på födelsedagen och spenderade de första Hudik-dagarna med mamma. Allt eftersom kom familjen från olika håll och till julafton var vi samlade och hade en fin jul. :) I mellandagarna blev vi strömlösa och roade oss mest med att sitta vid brasan och värma oss, hehe. Strömmen kom tillbaka lagom då jag och Emil åkte vidare ner till Lindesberg där det nya året skulle firas in. På vägen ner handlade jag en ny kamera till företaget, en Canon 5D Mark II och den hoppas och tror jag kommer göra mig mycket nöjd. :)

----------------------------------------------------------------------------------------

Ja, gott folk. Det var mitt 2011. En salig blandning, så som en årsresumé bukar bli, hihi. :) Nu blickar jag framåt och ser fram emot det nya året, jag har på känn att mitt 2012 kommer att bli händelserikt! Jag har drömmar som kanske kommer att slå in detta år, och så vet jag redan nu att skojiga saker kommer att ske. Till exempel att jag kommer att bli moster till ett fjärde systerbarn, att jag kommer ta examen från min universitetsutbildning, att jag kommer att fota fler bröllop och dessutom vara huvudpersonen på ett av dom... :)

Canon EOS 5D Mark II

Ett företagsamt år kräver sin investering!


Strömlöst.Hej där ute!
Som kanske ingen missat så har Dagmar orsakat en hel del strömlösa hem, ett av dessa hem har varit mina föräldrars. Natten till Annandagen har vi inte haft rinnande vatten i kranarna eller lampor att tända i vintermörkret. Vi har suttit och värmt oss vid brasan och ätit hämtmat, hehe. Men trots att det kan verka mysigt så har vi saknat elen och alla bekvämligheter som kommer med den. Det har sett lite lustigt ut längs vägarna med mörka hus och träd som ligger som plockepinn. Tur i oturen var alla fall att vi hade ström på julafton, då åtta vuxna och tre barn skulle samsas om toaletter och ställa till en massa disk, hehe.

Idag åkte jag och Emil ner till Linde för julfireri nummer två och tackade för oss i Hudik (tack familjen för en superdupermysig julhelg!!♥). Vid halv sex ikväll fick jag beskedet från mamma att elen var tillbaka, 62 timmar utan el, hehe. Men dom laddar för ännu en omgång eftersom Dagmar tydligen inte blåst klart än. Jag håller så klart mina tummar för att det inte blir något mer strömavbrott nu.
På vägen till Linde stannade jag och Emil till i Valbo för ett litet ärende, men det får ni veta mer om lite senare... :)

Så, nu vet ni varför jag varit frånvarande. Skönt att kunna sköta hygien och se vart man går på lite smidigare sätt nu, hihi.

God Jul!

God jul alla mina fina läsare! :) Jag vill passa på att önska er en underbar dag med ett litet julkort. Julkramar till er alla! ♥

Lucka 24

Julafton är här! Oj, vad kul!
Sista knäcken ut hälsar "God Juuuuul"!

Lucka 23

Spänd av förväntan knäcken undrar vad som finns i paketen
Imorgonbitti flyger hon upp ur sängen som raketen

Granen, Tomten och Grisen.Hejsan hoppsan!
Igår gjorde mamma och jag gjort julfint i huset. Jag klädde den lilla granen och ställde upp "Jesus-gänget", fint blev det! :)
Idag har jag slagit in de sista julklapparna också, hade en beställning jag väntade på med posten och fick mail imorse om att mina varor kommer inom 1-2 dar.. panik!! Vilket fiasko om det inte skulle hinna fram innan helgen. Som tur var såg jag det ligga i brevlådan idag när jag och Wilma kom hem efter vår sköna promenad. Yes, julen var räddad! ;)
Nu börjar lite fler familjemedlemmar att dyka upp också, senare idag kommer syrran med familj från Gävle och imorgon kommer min andra syster med familj från Iggesund och Emil.

Nu ska jag göra tassvård på Wilma. Ha det bra i julmyset alla!

Lucka 22

Dan före dan före dopparedagen
Knäcken skrattar massa, kommer nog få ont i magen

Lucka 21

Glad, blyg eller stram
Alla behöver en julekram

Klia, leka, fira.

Hallojsan!
Imorse gick jag upp 5.20 (gäsp!) för att hinna med tåget som skulle ta mig upp till ett vackert vinterlandskap och till Hudik! Eftersom jag åkte så tidigt kom jag fram redan på förmiddagen så jag har faktiskt hunnit göra mycket idag. :) Mamma hämtade upp mig id tågstationen, vi svängde förbi pizzerian och köpte med oss en varsinn sallad hem och musade i oss. Vi babblade ikapp om allt mellan himmel och jord, sen hade mamma lite sysslor att göra så då gosade jag med min underbara hund Wilma som jag tooooksaknat! Jag kliade på henne i 45 minuter i streck och nu ligger hon uppe hos mig i sängen vid dataskärmen, hihi. Min sötnos. ♥ Någon dag innan julafton ska jag bada och ha lite pedikyr/manikyr på henne också. :)
Som vanligt ser hon skamsen ut när jag riktar en kamera mot henne...Fram mot kvällen åkte vi ut till syrran i Iggesund för att gratulera henne på födelsedagen. Vi åt go mat och fika, och så fick jag leka och mysa med systerdöttrarna också. Vid såna tillfällen passar en moster som jag på att njuta fullt ut! :)

Nu ska jag avrunda min dag, ska baka ihop morgondagens kalender-knäck, ringa kvällssamtal till Emil och sen är det sovdags. Imorgon blir det nog en heldag på stan med mor, bäst att vara utvilad för att ge sig in i julyran! ;)

Lucka 20

Bara några dagar kvar till jul
Ta det lugnt, för det är lätt att bli yr och det är inte kul

Blond.

Hejsan alla!
Idag har jag fullt upp, imorgon har jag planer på att åka upp till Hudik så det ska packas, bokas tågbiljett och lite annat. :)
Jag tog en liten break för en stund sedan för att istället försöka fota mitt hår så att ni skulle få se hur jag ser ut nu för tiden, hehe. Efter typ tusen försök så fick jag helt enkelt konstatera att det inte går att ta någon rättvis och fin bild på mig nu. Trångt utrymme och en fjärrutlösare som jag inte orkade leta efter är några motgångar. Jag kände ingen lust att stå modell hela dagen heller så till slut gav jag upp.

Men här är alla fall en svart/vit bild som får duga. Den kanske inte säger så där jättemycket men den är väl bättre än ingenting tänker jag. Jag är hur som helst toknöjd med mina blonda slingor. :)


Lucka 19

Julkulorna på knäckens finger vajar
Hoppas hon håller i dom så ingen pajar

Justeringar.

Hejsan hopp.
De blonda slingorna som jag satt och väntade på att få se igår när jag bloggade ångrade jag strax efter jag tvättat mitt hår, hihi. Det blev helt ärligt riktigt fult, färgen gillade visst att bara fästa på vissa ställen av håret så jag hade blonda klumpar lite här och där, jag såg typ prickig ut. Inte snyggt.
Jag var lugn, försökte först intala mig att det ändå såg helt okej ut men visste innerst inne att det inte var det och slutade ljuga för sig själv. Efter det tänkte jag att jag skulle ju kunna behålla färgningen och hoppas på att bli en mode-ikon, men det kändes inte helt klockrent... Pojkvännen mådde dåligt så fort han tittade på mig för han kände skuld till det hela (personligen kan jag inte avgöra vems fel det var, det var en ful olycka bara helt enkelt, hihi). Så kunde vi ju inte ha det, men jag trodde att jag skulle känna annorlunda idag när jag vaknade men icke, håret var lika fult som igår. :P

Så idag strosade jag och Emil ner på stan, jag stack in huvudet på en frisörsalong och fick sätta mig i en frisörstol på en gång för att få hjälp, yey! :) Varenda frisör på salongen sa "oj..." när dom fick se mitt mästerverk på huvudet, haha! Medan jag stylades om så roade sig Emil med att gå runt på stan.
Frisören färgade först de tokljusa partierna mörka igen och sedan gjorde hon fina folieslingor över hela mitt hår. Vips, så blev jag fin igen och håret blev bättre än vad jag vågade hoppas på! :) Fick även mina slitna toppar klippta också. Visst sved det lite i plånboken, men ibland måste man unna sig lite. Så det så. :) Efter mina nästan fyra (!) timmar i frisörstolen så gick vi hem igen och tog en "fjärde-advent-fika". Slutet gott, allting gott! :) Jag kommer nog inte försöka mig på att göra blonda slingor hemma igen.

Lucka 18

En vecka kvar till julafton och det med glittrande glitter
Glada miner och massa fnitter

Slingor.

Hallå!
Idag har jag och Emil varit ute i blasket (kallar inte nederbörden som kommit här idag för snö, blask är vad det är) och jagat lite fler julklappar. När inte jag fick följa med Emil längre släppte han av mig vid ett stort köpcentrum, och där hann jag få panik och tappa mitt humör. Smockfullt med männsikor som till exempel backade (?!) när dom skulle vända sig om, stannade mitt i vägen för att kramas osv. Kryddat med detta spelades hög hysterisk julmusik, jag fattar inte hur folk kan sitta och fika mitt i allt detta?! Själv gömde jag mig i en skoaffär, enbart av den anledningen att det var lugnt och tyst där. :P Saken blev väl inte bättre av att jag började bli riktigt hungrig. Emil hämtade till slut upp mig så vi kunde åka hem igen. Phju!

Snart ska jag gå och skölja mitt hår, jag handlade nämligen hårfärgning idag som Emil hjälp mig att kleta in nu (trots att det stod i bruksanvisningen att man skulle "ta hjälp av en vännina", hehe). Blonda slingor är det tänkt att det ska bli, så snart får jag se hur resultatet blivit. Kul och spännande! :)

Lucka 17

Den sjuttonde knäcken ser sig omkring
Känner sig vilsen och har säkert gått runt i ring

Jobb och studier.Den här katalogen dök ner på hallmattan nyligen. Med den låg även ett papper där det stod att mina kandidatstudier börjar närma sig sitt slut och att det nu börjar bli dags för att fundera kring och söka till fortsatta studier (master/magister eller doktorand). Jag ska sätta mig med lite gott fredagsfika bestående av te och en saffransbulle nu och läsa i katalogen. Men min känsla har längre varit att inte plugga mer efter den kommande våren. I och med att jag kommer att snart ha två eftergymnasiala utbildningar bakom mig så känns det som jag borde ha tillräckligt mycket kunskap nu för att få ett jobb som jag skulle trivas med. Men vem vet, kanske jag kommer känna annat i april då det är dags att söka, man ska aldrig säga aldrig. :)


Nu fika.

Lucka 16

Sextonde knäcken har ej varit lat
Har handlat kassarna fulla med god julmat

Våren ser ljus ut.De här orden är några som har en stor betydelse för mig, som de säkert även har för många andra. Den senaste tiden har jag haft en jobbig oro som gnagit, som handlat om ovisshet inför framtiden, att jag inte skulle få mina drömmar uppfyllda med mera. En bidragande orsak till dessa tankar har varit att slutet på min universitetsutbildning närmar sig allt mer och att jag inte haft klart för mig vad jag vill göra under det sista halvåret som väntar och efter examen. "Om jag inte ens vet vad jag ska göra på utbildningen, hur ska jag då veta vad jag vill ha för jobb senare?" har jag gått och tänkt. Men vet ni, hur mycket man än funderar, vänder och vrider på framtidsutsikter så får man till slut bara inse att man får vänta och se hur det blir helt enkelt. Man måste komma ihåg att fokusera på det man tycker är kul och ta det därifrån, för att ha kul är faktiskt bland det viktigaste man måste ha i livet tycker jag.

Det är en hel del som händer för både mig och Emil nu som är till det posivita, allt vill jag än så länge inte berätta här i nuläget just för att inget är helt klart än. Men sen så kanske. :)
Jag kan alla fall med glädje nu berätta vad jag ska pyssla med till våren vilket är en otrolig lättnad för mig! Imorse var jag på möte på Norrköpings stadsmuseum där vi tillsammans beslutade att jag ska göra min praktik på i vår. Jag kommer att få vara omgiven av massa varma och trevliga männsikor, vara med i planeringen av ett roligt projekt, och dessutom fick jag se vart jag kommer att sitta. "Mitt" kontor är rymligt med stora gamla fönster och jag kommer ha utsikt över ett torg! :) Jag kommer även ha cirka 5 minuters gångavstånd till min arbetsplats, nice! I samma rum kommer en klasskompis även sitta, som råkar vara en av mina vänner från utbildningen! Hon ska jobba med ett annat projekt men vi kommer ju ses varje dag, så himla bra!
Jag var så glad när jag kom hem efter mötet, det kändes verkligen som att jag togs seriöst och att jag är välkommen i vår för att vara kreativ. Bättre kan det knappast kännas. Jag trodde faktiskt inte att jag skulle längta till våren, men det gör jag nu och det är en underbar känsla. :)

Sen vet man ju så klart inte hur alla andra frågetecken blir, men det får jag väl helt enkelt se som något spännande att få svar på längre fram. En sak i taget. Nu är alla fall ett jobbigt frågetecken löst, och det känns otroligt bra! Det ska jag njuta av.

Lucka 15

En knäck som tänker här
På julklapp som efterlängtad är


Grattiskort och julshopping.

Hej hopp!
Idag har jag spenderat några timmar på stan i jakt på julklappar. Jag har skrivit på lappar vad saker och ting kostar i en affär, för att sedan knata över till nästa osv. Så har jag hållit på och det hela resulterade i att klapparna till Emil och Rasmus är klara alla fall, så jag får känna mig nöjd. :) Hemma har jag sedan tagit det lugnt, sovit en liten stund i sängen (ops!) och kikat runt efter eventuella inköp till företaget.

Idag har det även varit hipp hipp hurra för min vän Linda, för hon fyller nämligen år idag! Jag har firat henne så gott jag kunnat på distans med ett facebook-grattis och ett telefonsamtal på kvällen. I måndags knåpade jag även ihop ett grattiskort till henne som jag la i ett kuvert, klistrade på glada klistermärken och postade det igår och idag kom det fram. Kortet blev lite mer komiskt än fint, men Linda verkade glad över det ändå, hihi.


Lucka 14

Stackars lilla knäcken är så ängslig
Har darrande läppar och är lite känslig

Out of school.

Hej på er.
Idag har jag och delar av min klass haft slutopponering gällande C-uppsatserna, och i det stora hela gick det bra. Jag och Jeanette fick en mycket bra opponering med både positiv och negativ kritik som vi kunde ta till oss (dock höll vi inte med om allt, men det måste man ju inte göra, hihi).
När vi opponerade på en annan uppsats blev vi dock att framstås som hårda, men detta på grund av att grupperna innan oss var alldeles för snälla med kommentarer som typ "Det finns inget att säga, allt är jättebra!"... enligt min mening finns det alltid något man kan förbättra! Så när vi babblade upp allt vi hade att säga (ja, det var mycket negativa punkter men man måste ju vara ärlig) så fick vi onda ögon på oss. :/ Det var till och med så att vi hoppade fint över vissa saker för annars hade vi nog fått suddgummin kastade på oss, hehe. Men vi lyfte ju även upp saker som vi tyckte var bra och dessutom gav lite förslag på hur man kunde förbättra de delar som var mindre bra. Är det inte så en opponering ska vara? Vår kritik verkade inte gå hem och vi känner att det är respondenterna som får lida mest av det. Tycker det är så löjigt bara att vid ett sånt här tillfälle, då man ska vara kritisk just för att hjälpa till ett bättre slutresultat, få känna sig som den mest hemska individen som knatar omkring på denna jord.

Så, är vår uppsats klar nu då? Nja, att ett arbete är färdigt på min utbildning är lika flummigt att avgöra som hela utbildningens uppbyggnad, haha! Vi har faktiskt känt oss klara ett bra tag nu, men varje gång den läses igenom är det något småpill som kan ändras/förbättras/tas bort. Men nu har vi tagit jullov med en i allra högsta grad nästan färdig kandidatuppsats, tjohoo! Kommentarer från handledare och utomstående lärare ska vi få i nästa vecka. Men dom hugger vi tag i 2012. :)

Vi är nöjda med vårt arbete och hela höstterminen som vi jobbat med vår C-uppstas. Det har för det mesta bara flutit på och det tack vare ett intressant ämne, lite tur samt ett hujedamig-bra teamwork! :)

Lucka 13

Knäcken här blundar
Kanske överraskning av Lucia stundar

Lucka 12

Tolvans knäck med förvånad blick
Kanske har fått se ett bra trolleritrick?

Lucka 11

Knäcken här har visst glömt
Vart han sina klappar gömt.

Lucka 10

Tians knäck är tokig och har charm
Flaxar med både öga och arm

Skype.

Hejsan och glad fredag!
Det är lite mycket just nu, därav lite bloggbrist. Får se när lust och tid finns att blogga på igen, men ni har ju kalendern att kika in till varje dag alla fall. :)
En fullspäckad fredag med först idépresenation och sen förberedelser inför opponering. När jag dök innanför dörren sen gjorde jag pizzadeg som nu är på jäsning. Så ikväll blir det hemmalagad fredagspizza, great. :)

Jag har även tagit fram Toshi (bärbara datorn) i köket som nu väntar på att jag ska sätta mig där och prata med syrran och Rasmus via Skype. Syrran ville nämligen göra en test för att se om tekniken funkar till ett handleningsmöte som hon ska ha senare om jag förstod det hela rätt. Tur att hon har mig att testa på då. :)


Nu blir det pizzagöra, och sen väntar en lugn kväll. Det är ju Idol-final bland annat (heja Amanda!), don´t miss. Trevligt fredagsmys på er! Vi hörs när vi hörs! :)


Update 23:00
"Snapshots" från Skype-samtalet kl.20. Är dom inte för söta? :)


Lucka 9

Denna knäck julilska fått
Har nog bättre mått

Lucka 8

Åttonde knäcken som ler glatt
Har visst fått kärleksfnatt

Lika som bär eller som dag och natt?

Hallåjsan!
Hoppas alla har en bra onsdag, vet att vissa har fått snö nu. Här kör vi vidare på bar mark. Vintrigt och juligt värre! ;)
I helgen när jag var uppe i Gävle pratade flera om att minstingen av systerbarnen, Agnes, är otroligt lik mig när jag var liten. Så för skoj skull letade jag upp en bild på mig (printscreen från en videoinspelning, därav den kassa kvalitén) och jämförde den med den senaste tagna bilden på Agnes.

Vad tycker ni? Lika som bär eller som dag och natt? Jag tycker nog någonstans mittemellan, inte så jättelika men visst finns det likheter. Två glada lintottar, hihi. :)

Lucka 7

Sjunde knäcken är en riktig gottegris
Vinner i godisätning första pris


Snöigt!

Nu kan jag inte vänta längre på att snön ska börja falla utanför fönstret! Är det nedebörd som kommer så är det bara regnblask. :( Men på bloggen kommer det alla fall ner fina vita flingor nu. :)

Två ljus tända.


Nu är ju andra advent i full gång, hej vad det går! Så här såg det ut i vårt köksfönster igår kväll vid kvällsfikat, mysigt va? :)
Idag är det samma som igår, en hemmaplugg-dag. C-uppsatsen blev "färdig" i fredags men jag vill inte ropa högt än eftersom det är en opponering kvar. Tror ju inte att det kommer bli något knas och bakläxa, men det skulle ju vara rätt drygt om man firat för mycket och så får man börja arbeta om texten.
Så idag ska jag försöka komma på en toppen-idé till en liten grej vi ska arbeta med nu fram till slutet av januari. Det är ingen big deal alls, bara det att jag vill så gärna komma på något jag verkligen kan vara nöjd med sen. Hmm, får klura på det idag helt enkelt.

Ha en fin dag! ♥

Lucka 6

Knäcken här är så trött
Kommer nog snart sova sött

Jul i Furuvik.

Igår (söndag) så spenderade vi eftermiddagen och kvällen på nöjes- och djurparken Furuvik för att julmysa lite. Förutom att det var tokkallt och jag till slut inte kunde känna mina fötter så var det kalasbra! Det var riktigt mysigt där med massa beslysta bodar och träd och de små handelbodarna som man kunde kika in i. Vi hann med att åka karuseller (för min del blev det kaffekopparna två gånger och en flygmojäng en gång tillsammans med Linnéa), klappa en orm, vara med och mata djuren, ta lotter (Linnéa vann massa kexchoklad!) och hälsa på Tomten. En toppendag helt enkelt! :) När vi var färdiga åkte vi och åt varma hamburgare så vi blev mätta och varma igen.

Tack så mycket för helgen underbara familj! Tur att det bara är några dagar kvar till julafton så att vi får mysa ännu mer snart! ♥


Lucka 5

Femmans knäck så söt och snäll
Ögon som tindrar och inget gnäll

Pepparkaksbak på Hallonvägen.

Hejsan hopp!
Hoppas ni alla har haft en bra och julig helg, det har jag! :) Har inte sett en enda snöflinga men däremot min fina familj, delar av den alla fall så jag klarade mig utmärkt utan snön ändå!
På lördagen åkte jag och Emil upp till syrran som bor i Gävle, och där var hon, gokillen Rasmus och Staffan och hälsade oss välkomna med god lunch. Strax efteråt kom mamma och pappa och med sig hade dom gotrollen Linnéa och Agnes. :) Hela eftermiddagen bakade vi massa pepparkakor i alla möjliga former och storlekar. Barnen bakade på bra, men som alltid slutade det med att vi vuxna bakade mest och höll ut längst, hehe. Men trevlig och mysigt var det minsann!
På kvällen åt vi tacos, Linnéa hade både en teater- och dansuppvisning för mig och så tittade vi på Så mycket bättre. Sen stupade vi i säng för att vara pigga till söndagen. Ni ska få se lite senare vad vi gjorde då. :)
Dagens lucka kommer också, men först ska jag ta en julig eftermiddagsfika. :) Hej så länge!


Lucka 4

Stackars knäcken som feber har
Önskar nog att få vara frisk av tomtefar.

Lucka 3

Här är knäcken blå och cool
Har brillor på fast det ej är sol.

50% rea!Kika in på www.kirimoja.se vettja om ni är intresserade! :)


Vilken dag, full rulle non stop liksom. Först handledningsmöte, sen uppsatsjobb, sen ner på stan en snabbis för att inhandla företagsmaterial, sen hem och företagsjobba, sen jobba med hemsidan och lite annat. Just ja, en dusch, prat med både syster och kompis på telefonen och så lite middag har jag klämt in också, hihi. Kommer sova gott inatt. :)

Imorgon åker jag och Emil upp till Gävle för att ha massa julmys med min familj! Åh, vad kul det ska bli för jag har saknat alla så mycket och så gillar jag ju julen! Allt talar för att det kommer bli en mycket bra helg med andra ord. :)
Kommer hem igen på söndag men bloggkalendern kommer vara i full gång under helgen ändå.

Trevlig helg alla! ♥

Lucka 2

Se knäcken nervöst här stå
Kanske tror att han inga julklappar kommer få?


Vinterklädd.


Ja, det är inte speciellt vitt ute, inte en enda snöflinga här i Norrköping faktiskt. Och så där ruskigt kyligt har det inte heller blivit, men ändå har blogg-Emma klätt på sig lite varmare kläder nu. :) Får se om det kommer snöa på bloggen snart också, det brukar ju ske när jag ser snön dala ner utanför mitt fönster. Hmm...

Idag har jag haft en lugn dag hemma, skönt att få ha såna dagar ibland. Passar speciellt bra nu när december är igång för det blir ju på något vis alltid mer att behöva göra och tänka på då.
Imorgon är det handledningsmöte som gäller, få se vad vi kommer fram till. Det kan väl inte vara så underbart att C-uppsatsen är klar?

Nu ska jag nog kika på första avsnittet av årets julkalender, Tjuvarnas jul. Hoppas ni tycker om bloggens kalender för det här året... :)

Lucka 1

Första knäcken ut
vinkar hej med glad trut.

RSS 2.0