Upprörd!

Idag när jag var hemma under lunchen blev jag upprörd. Jag kikade på hur statistiken såg ut på min hemsida, hur många besökare det varit och sånt, sen kollade jag länkarna vart mitt material från min hemsida finns någonstans. Nästan alla länkarna är från Google, inte så konstigt med det. MEN! Mitt i allt ser jag två bloggadresser som jag inte känner igen. Jag klickar mig in och där får jag se MINA bilder, utan länk eller någonting hos en helt okända människor för mig! Har inte alla hört talas om något som kallas för upphovsrätten!? Uppenbarligen inte.
Jag skulle mycket väl kunna tänka mig att låta andra använda mina bilder på sina bloggar (beroende på syfte så klart) men då ska det finnas länk till min blogg eller hemsida i samband med bilden OCH det självklaraste av allt om man vill använda en bild - F R Å G A!


Citat från BLF (Bildleverantörernas Förening):

"Bara för att man hittar en bild via Google så är den inte fri att använda. Det kan bli kännbara skadestånd för den som använder en bild olovligt. Så innan du använder en bild ska du fråga fotografen om lov. Om det är för en privat blogg kan du kanske ha sådan tur att fotografen låter dig använda bilden - men fråga alltid först."Nu ska jag försöka förvandla det arga biet, som jag är för tillfället, till en glad mört. Vi hörs ikväll!

Kommentarer
Postat av: Mamma Marie

Fy va lågt. Förstår att det arga biet i dig kom fram. Men den glada mörten är nog inte långt borta. Hoppas att en kram från mig o pappa kan hjälpa dig en bit på väg. KRAAAAAM

2010-05-10 @ 18:04:14
Postat av: Linda

Usch och fy vad tråkigt :(

2010-05-10 @ 23:09:14
URL: http://blogg.joona.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0