Till slut...Ja, med risk för att framställa mig själv som en komplett korkboll (men det står jag i såna fall för!) så kan jag säga att jag nu äntligen tror mig veta vad ett ord betyder!

I en av frågorna till min litteraturuppgift ska man svara på om författarna i de texter som vi läser har ett empiriskt underlag till sina resonemang.... "What!?" tänkte jag när jag för första gången ens hörde talas om ordet empirisk. Det hjälpte inte hur mycket jag än googlade och wikipediade mig. Jag fick bara inte in en klar definition i mitt huvud! Jag fick fram saker som "empiri innebär att en slutledning är grundad på erfarenhet" men jag fattade inte ändå. Varför? Jo, för att ibland bestämmer sig min hjärna för att helt enkelt inte förstå ord och dess förklaringar. Mycket frustrerande. Men nu tror jag mig veta vad det innebär. Jag tänker mig att om ett underlag ska vara empiriskt så har det bevis för att det stämmer. En teori tex är inte ett empiriskt underlag.

Ja, jag vet. Det var ju så förklaringen jag läste var men vissa dagar vill faktan helt enkelt inte gå hela vägen fram, höhö. :) Så, NU kan jag fortsätta med min skoluppgift!

Och snälla ni, rätta mig om jag fortfarande har fel. :)


Kommentarer
Postat av: NINNIE

Härlig blogg du har!! Vill oxå lära mig illustrera! Är Adobe Illustrator bra?! (Visst heter det så?) ;)

2010-03-10 @ 22:14:29
URL: http://ninniesodergren.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0